Prilično PrazniSviđa ti se? Javi ostalima!

Bend Prilično Prazni je nastao sredinom devedesetih godina u Beogradu sa jasnom orijentacijom ka pank muzici. Inspiraciju nalaze u britanskim pank bendivima kao što su: The Clash, Sex Pistols, Peter & The Test Tube Babies, Stiff Little Fingers i mnogi drugi.
U tom periodu nastupaju uglavnom u Beogradu po tada aktivnim klubovima, ali uspevaju da organizuju i nekoliko koncerata po unutrašnjosti Srbije. Za stvaranje vecine pesama bio je zadužen Milan Došen, prvi pevac i jedan od osnivaca benda.
Sa ozbiljnijim radom Prilicno Prazni pocinju 1999. godine kada u sopstvenoj produkciji, u jednom novobeogradskom studiju snimaju svoje prve demo snimke a bend u sastavu: Doške (vokal), Igor(gitara), Miki (bas), Vlada (bubanj), sve cešce svira po beogradskim klubovima. Pocetkom 2003. godine Prilicno Prazni u Zemunu osnivaju svoj studio gde pocinju pripreme za snimanje prvog albuma. Nešto kasnije dolazi do promene u grupi. Doške odlazi iz benda a na njegovo mesto dolazi Beli. Snimanje pocinje januara 2004. godine u Zemunu. Album, na kojem se pored deset autorskih pesama nalaze i dve obrade nazvan je "Jedan minut nije dovoljan".
U proteklih nekoliko godina Prilicno Prazni su više puta nastupili u inostranstvu. Treba izdvojiti zapažene nastupe u Sloveniji kao i nedavno gostovanje u Sofiji (Bugarska) gde je takode održan jako uspešan koncert.
Prilicno Prazni nikada nisu bili simpatizeri politickih partija, niti podržavaju bilo koju politicku opciju.
Svaka ideologija nam je strana!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva