4.10.2010. je u sklopu proslave Kovacickog oktobra u nasem mestu gostovala grupa Lude Krawe. Radi se o prilicno popularnoj srpskoj punk rock grupi koja svoj muzicki izraz bazira na brzom i melodicnom tzv. kalifornijskom zvuku. Bend je osnovan u Backom Petrovcu davne 1996. godine i iako im je ovo prvi put da su posetili nase mesto, nasa opstina im nije nepoznata - pre nekoliko godina su svirali u Padini (u nekadasnjem klubu Underground).
Kao sto rekoh Lude Krawe su u zadnjih par godina polako ali sigurno izasli iz underground poluanonimnosti i postali popularni pretezno kod mlade punk i rock publike - u Kovacici su narocito slusani u klubovima Zanzibar i Cepelin - pa shodno tome ovdasnji postovaoci Ludih Krawa nisu propustili da se u velikom broju pojave u dvoristu osnovne skole Mlada Pokolenja gde se koncert odrzavao.
Inace koncert je organizovan na rukometnom terenu (tj. terenu za mali fudbal) gde je postavljen ogroman beli sator. Iako sam imao nekih sumnji prema tom resenju, taj sator nije bio losa ideja, jer uprkos tome sto je tek rana jesen - te veceri bilo uzasno hladno. Predgrupe na koncertu su bile grupa Raskrsce iz Zrenjanina i Blue Room iz Kovacice. Odlicno raspolozene Lude Krawe na binu izlaze oko 01:00 i otvaraju svoj nastup pesmom U retrovizoru. Nakon odredjenih manjih problema sa zvukom koncert se nastavlja pesmama Status Quo i Dani ponosa. Koncert se veoma brzo zahuktao pesmama Ja, Petar Pan i Dobro jutro. Publika je bila prilicno divlja i raspevana dok je bend na bini bio odlicno uvezban, energican i sto je najvaznije sa odlicnim repertoarom pesama koje su garantovale dobru zabavu duboko u noc...
Sve informacije o bendu Lude Krawe, kao i sve albume (koje mozete skinuti besplatno) potrazite ovde:
http://www.ludekrawepunk.com/
preuzeto sa http://kovacica00-24.blogspot.com/