Povređena (Hurt) je još jedan horor u 2009, pored filma Siroče (Orphan), u kome je glavni negativac devojčica.
U uvodnim kadrovima saznajemo da Helen Koltrejn (Helen Coltrane) sa ćerkom Lenorom (Lenore) i sinom Konradom (Conrad) odlazi da živi kod Derila (Derryl), rođenog brata njenog pokojnog muža Roberta (Robert).
Uskoro saznajemo i da je Helenin muž tražio uoči svoje smrti zakonsko starateljsvo nad devojčicom Sarom Parsons (Sarah Parsons). Pošto je Sara u lošoj situaciji pošto je i njena majka poginula u automobilskoj nasreći a njen otac takođe umro i pošto su je smestili privremeno u sirotište, od Helen zahtevaju da je primi da živi sa njom. Iako to ne želi da prihvati jer je u nezavidnom položaju, pošto njena porodica nema svoju kuću i Deril je nezgodan čovek, ipak pristaje da je privremeno primi.
Uskoro počinju da se dešavaju neke neprijatne situacije u kući zahvaljujući Sari, a i do ubistava. Sara ubija prvo Konradovu devojku Elizu (Elise), a pri samom kraju filma i Derila.
Na kraju će se ispostaviti da je Sara zapravo i biološko dete Roberta Koltrejna. On je često sa izgovorima da odlazi na duga putovnja u stvari posećivao svoju drugu porodicu i Sarina majka je zbog toga postala nesrećna i sve više psihički rastrojenija, te je tukla svoju ćerku u očevom odsustvu. Majka je saznala za šokantnu istinu i prevaru i postala je još besnija, a otac je onda hteo da odvede Saru drugoj porodici tj. porodici Koltrejn ali pošto majka to nikako nije mogla da podnese, došlo je do nesreće u kojoj su oboje poginuli. Sara je tako odlučila da se osveti drugoj porodici. Ipak, pošto agresija rađa agreiju, Sara u svojoj pakosti nije uspela. Iako su kasno shvatili za Sarine negativne namere, ipak su uspeli da ostanu živi, iako je devojčica pokušala sve da ih ubije. Sara je međutim nesretno poginula jer za nju nije postojala budućnost nakon svih traumatičnih dešavanja koja su je zadesila kao devojčicu. Povređena devojčica želela je da povredi druge i u tome je delimično uspela ali je izgubila svoj život, a porodica Koltrejn u poslednjim kadrovima, srećni što su preživeli, odlaze u nadamo se bolju budućnost.
Zanimljiva ideja za film nije u potpunosti realizovana, i pored toga što imamo par napetih i brutalnih scena, ovo je samo prosečan horor jer je već snimljeno dosta nepredvidivih horora, tako da sa ovakvom pričom ništa novo nismo dobili.
Branko Radaković