Wondermaker je pseudonim pod koji radi Boris Jekić, ex-Black Dot, koji je predstavio novi singl i spot “Basilisk”, uz odlične prve reakcije publike. U pitanju je najavna pesma novog albuma, koji će uskoro ugledati svetlost dana, a koji je sniman u studiju “Blaze” Miloša Mihajlovića.

Album (Corroded Circuits of a Machine Heart – i prva nemasterovana pesma istog imena) je konceptualni album. Radnja se dešava u dalekoj budućnosti, u kojoj je čovečanstvo izumrlo i zaboravljeno, a na Zemlji život samo postoji u digitalnom obliku.

Dva takva “robota” koja se bave digitalnom arheologijom slučajno otkrivaju ljude, i njihovu najvažniju odliku – sposobnost da vole.

“Album, a i pesma “Basilisk” govore o ta dva robota koji ljubav shvataju samo kroz ljudsku digitalnu zaostavštinu, i pokušavaju da je reprodukuju uz sve divne i dramatične momente, koji uz nju dolaze, baš onako kako smo ljubav dokumentovali u našim online životima. “Basilisk” posebno govori o jednom burnom periodu u ljubavi ta dva robota, a video je, nadam se, prema mojim skromnim finansijskim mogućnostima, dodao još jedan sloj toj priči”, ističe ovaj muzičar.

Na albumu su i brojne kolaboracije – uglavnom brojni prijatelji bubnjari, po koji gitarista za solažom, i jedan bend (ta pesma će biti najavljena uskoro). Boris otkriva da sve ostalo što čujemo na pesmama je sam smislio, otpevao i odsvirao.

Album spaja razne žanrove – “Basilisk” na primer, je verovatno najbliži modernom metalcore-u, dok je “Corroded Circuits” akustična balada. Ipak, da mora da istakne jedan pravac Boris bi istakao da je album deo “New Alt Rock” žanra i verovatno da je jedini predstavnik ovog uskog žanra u Srbiji. Svetski predstavnici ovog žanra su bendovi i artisti poput Highly Suspect, Grandson, Cleopatrick, Dead Poet Society, Reignwolf i mnogi drugi.