Pixies na Pohoda festivalu; foto: Jo Fjompenissedalheibakke, wikipedia.org

Pixies
su objavili dve nove pesme, originalni singl “You’re So Impatient” o ljubavnom sastanku u tržnom centru i kao B-stranu, jezivu obradu starog standarda “Que Sera, Sera” koju je Doris Dej pevala u Hitčkokovom filmu “Čovek koji je previše znao” iz 1956. Njena verzija je osvojila Oskar i postala hit na top listama, dok su Pixies snimili svoju verziju za horor seriju “From”, obradivši je u dark-folk-alter fazonu.

Dvostruki singl prvo je izdanje benda otkako je bend napustila basistkinja Paz Lenchantin da bi zatim Ema Ričardson iz Band Of Skulls preuzela mesto u postavi koje je prethodno držala i Kim Deal.

– ’You’re So Impatient’ pomalo je komičan trenutak iz predgrađa. Postoji jedan tip; postoji i devojka; pratimo ljubavnu dinamiku u njihovom odnosu. A pozadina je tržni centar. I iako je taj tržni centar “jadan”, ujedno je i vrlo “zombi” - pravo okruženje rock’n’roll horor filmova, rekao je o pesmi Blek Frensis, frontmen sastava.

U martu, Pixies su objavili da se Ričardsonova pridružila bendu nakon odlaska Paz Lešantin. Ričardson je slikarka koja je provela više od deceniju sa Band of Skulls, a poslednjih nekoliko meseci svirala je na turneji s Pixiesima.