Echoes Apart je treći i poslednji singl sa debitantskog albuma danskog kantautora koji živi i radi u Beogradu Nilsa Blocha. Album će biti objavljen 19. jula.

Počinjući kao blago izvorište tonova klasične gitare, pesma se postupno uzdiže u talas širokih i snažnih horova i harmonija. Čvrsto postavljen u središte ovog krajolika, Blochov glas donosi stihove o tome kako je biti odgajan kao muškarac u patrijarhalnom društvu.

Bloch o pesmi kaže:
Mislim da mnogi ljudi koje je društvo uslovilo da se uklope u određenu stereotipnu kategoriju muškosti dele sledeće iskustvo: kada prepoznamo krhkost i nesigurnost u sebi ili drugima, istrenirani smo da to skrivamo jer smo naučeni da o ovim osobinama mislimo kao o negativnim. Pa umesto da dopustimo ovoj inherentno ljudskoj ranjivosti da nas poveže i stvori saosećanje, mi povređujemo jedni druge pretvarajući to u bes ili očajničku potrebu za dominacijom.
Stihovi su usresređeni na bojne metafore koje prožimaju svakodnevni vernakular, naglašavajući kako je jezik kapitalističkog patrijarhata skrojen tako da odražava distanciranje koje druge ljude svodi na konkurente ili neprijatelje.
Stihovi refrena “does it hurt your honor, to know you knew me” je moj način artikulacije razmišljanja o tome da bismo nakon dugotrajnog potiskivanja i skrivanja ove ranjivosti mogli početi osećati prezir kad je prepoznamo u drugima.
Singl prati Blochov debitantski EP “In Amber Light” i dva prethodna singla sa nadolazećeg albuma, “I Blink You Disappear” i "What Are The Words To This Song”, koji su bili zapaženi, između ostalog, zbog Blochovog vokala koji je prema Nordic Music Central “pun autoriteta, i to onog koji tiho kaže ‘Odlučio sam da dam izjavu, i evo je’” i koji je naveo Direct-Actu da zaključi da “Nils Bloch donosi ono što je nedostajalo folk sceni: magiju, nežnost i sadašnji trenutak.”