foto: Vovka Chudinov
Nick Cave & The Bad Seeds objavili su novi singl “Frogs” s njihovog predstojećeg albuma, “Wild God” koji će biti objavljen 30. avgusta na streamingu, CD-u i standardnom vinilu, zajedno sa sivim i prozirnim ograničenim izdanjem vinila koja su dostupna za pre-naručivanje.

„Nadam se da će album imati efekat na slušaoce kao što je imao i na mene“, kaže Kejv. „Kad krene da prašti iz zvučnika, zanese me. To je komplikovani zapis, ali je takođe duboko i radosno zarazan. Nikada ne pravimo master plan kada krenemo da snimamo. Albumi više odražavaju emocionalno stanje pisca i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, ċini se da smo srećni.”

Kroz deset numera, bend se igra između konvencionalnog i eksperimentalnog, praveći zaokrete i skretanja koja pojačavaju bogatu sliku i emocije u Kejvovim duševnim narativima. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Album je producirao Kejv, zajedno sa Vorenom Elisom, a miks potpisuje Dejvid Fridman. Kejv je počeo pisanje albuma za Novu godinu 2023. godine. Na snimanjima u Miravalu u Provansi i Soundtree-u u Londonu, Bad Seeds su dodali svoju jedinstvenu alhemiju, uz dodatne nastupe Kolina Grinvuda i Luisa Almaua, najlon žičana gitara, akustična gitara).

Kejv je o novoj pesmi rekao: ‘Čista veselost od pesme, jednostavno mi izmami veliki jebeni osmeh na lice.’