18. aprila 1994. Nick Cave and The Bad Seeds objavili su svoj osmi studijski album Let Love In.

Prvi singl sa albuma je numera Do You Love Me u kojoj je Kejvov ortak iz bivšeg benda Birthday Party Roland S. Howard otpevao prateće vokale.

Sledeći singl Loverman, koji je kasnije obradila Metallica i Martin Gore iz Depeche Mode, zamalo da bude odbačen u procesu snimanja albuma.

Kejv ovako objašnjava tu mogućnost:
- Loverman je pesma koju skoro da nismo objavili zato što je delovala kao veoma slaba ideja u trenutku dok smo album snimali. To je trebalo da bude samo obična pesma o strasti. Nisam mogao da se pomirim sa činjenicom da je pesma banalna, pa sam promenio čitavu atmosferu pesme, tako da je momak koji nam je pričao priču zapravo bio taj koji je slab i disfunkcionalan. To se odnosi na deo Lovermana u kome recitujem reči pesme. Bilo je to veliko iznenađenje za sve.

Poslednji singl sa albuma Let Love in umesto naslovne numere bila je pesma Red Right Hand koja je vremenom postala jedna od najpoznatijih i najčešće izvođenih pesama benda, odmah nakon The Mercy Seat.

Ime pesme uzeto je iz stiha Izgubljenog raja upućujući na gnevnu ruku Boga. Pesma Red Right Hand je licencirana kao saundtrak za mnoge filmove i serije a najskorije je korišćena kao naslovna numera za krimi dramu Peaky Blinders.

Lista pesama sa albuma Let Love In:
  1. Do You Love Me?
  2. Nobody’s Baby Now
  3. Loverman
  4. Jangling Jack
  5. Red Right Hand
  6. I Let Love In
  7. Thirsty Dog
  8. Ain’t Gonna Rain Anymore
  9. Lay Me Low
  10. Do You Love Me? (Part 2)
Tekst preveo i adaptirao: Miljan Ristić a.k.a eXperiment
originalno je objavljen na sajtu Post-punk.com