foto: Danny Clinch
Nakon što su zagolicali maštu fan baze prilično čvrstim povratničkim singlom “Dark Matter”, Pearl Jam nastavljaju žestoko. Brza stvar “Running” je ono što su upravo ponudili slušaocima.

Iako traje svega 2:19 donosi dosta zanimljivih stvari, prepoznatljiv Vederov glas, refren koji može biti zanimljiva stavka na budućim koncertima, i gitarske rifove koje je kreirao basista Jeff Ament. 

“Jeff je imao glavne delove za tu pesmu, a mi smo je razradili kao bend”, rekao je gitarista Stone Gossard za SPIN. “Running” je bila jedna od posljednjih pesama snimljenih sa producentom Andrewom Wattom u Shangri-La studiju Ricka Rubina u Los Angelesu. Bilo je zabavno osmisliti još jednu življu pesmu”, rekao je Gossard, dodajući da je vokalna spretnost frontmena Eddieja Veddera ovde i na nekoliko drugih mesta na albumu jednostavno zapanjujuća.



Prethodni album „Gigaton“ objavili su 2020., a dosegao je zavidno peto mesto od 200 najprodavanijih albuma prema Billboardu.

Dvanaesti studijski LP nadovezuje se na prethodno izdanje, a neki fanovi su ga opisali kao njihov najeksperimentalniji album dosad. Vedder, glavni gitarista Mike McCready i basista Jeff Ament premijerno su predstavili nadolazeći album na preslušavanju u West Hollywoodu januara ove godine. Sam Vedder ga je opisao kao njihov “najbolji rad”.