NOFX ove godine sviraju svoje poslednje koncerte, ali punk veterani nisu završili sa izdavanjem nove muzike. Fat Mike i društvo najavili su zbirku od pet pesama pod nazivom “Half Album” koja izlazi 19. aprila za Fat Wreck Chords. Kao najavu, podelili su glavni singl, “I’m a Rat”.

U izjavi za medije, Mike je opisao “Half Album” kao petu stranu dvostrukog albuma koji takođe kombinuje njihova poslednja dva albuma, “Single Album” iz 2021. i “Double Album” iz 2022. godine. “Sve su te pesme snimljene u isto vreme”, objasnio je, “samo mi treba neko vreme da završim to sranje.”

U međuvremenu, glavni singl “I’m a Rat” ima zanimljivu priču o poreklu. Napisao ju je Mike, sadrži 54 akorda, a prvi ju je snimio japanski punk bend Hi-Standard pre nego što je druga verzija uključena u prošlogodišnji album “Fat Mike Gets Strung Out”. Popratni video sadrži parodiju Miki Maus crtanog filma “Parobrod Vili” pod nazivom “Steamboat Fatty”.

“Half Album” nije zvanično poslednji album benda, budući da Fat Mike ima “još puno toga u pripremi”, prema saopštenju za javnost. Umesto toga, opisano je kao “početak kraja (ili kraj početka budućnosti) NOFX-a kakve poznajemo.”