Većina ljudi danas sigurno zna za kultni film Alfreda Hičkoka ,,Psiho" koji je nastao po istoimenom bestseleru pisca Roberta Bloha. Ova serija ubacuje Normana Bejtsa, jednog od najvećih negativaca u istoriji filma, u 21. vek i istražuje njegovu prošlost. Radnja prati udovicu Normu Bejts (koju tumači Vera Farmiga) koja nakon smrti muža kupuje hotel u idiličnom gradiću u Oregonu i tamo se doseljava sa povučenim sinom Normanom (koga tumači Freddie Highmore). Vrlo brzo se suočava sa neočekivanim problemima. Obalski gradić na prvi pogled deluje miran ali u sebi krije mnoge tajne. 

Serija pruža gledaocima sjajan uvid o tome kako se razvijala psiha mladog Normana Bejtsa i prikazuje njegov bizarno blizak odnos sa majkom, za koji znamo da će kasnije imati velike posledice.

Vizuelno je interesantna serija sa sopstvenim retro stilom i mnogim detaljima koji podsećaju na šezdesete godine (kada je prvobitni ,,Psiho" snimljen), od izbora odeće pa do automobila. I porodica Bejts se proširuje sa dodatkom Dilana, Normanovog starijeg polubrata koji je potpuno nova ličnost i interesantan dodatak samoj priči. Osim njega, većina sporednih likova su takođe novi i odlično doprinose jedinstvenoj atmosferi serije.

Pre ove serije prvi pokušaj da se ekranizuje prošlost Normana Bejtsa je bio unutar unutar filma "Psiho 4" a snimljena je nepovezana i malo poznata (jedina) epizoda tv serije iz 1987. koja se isto zvala Bejts Motel. Zato su mnogi bili skeptični povodom snimanja ove serije koja je sa svojom prvom sezonom od samo 10 epizoda postigla daleko više nego što su mnogi mislili. Ako želite pogledati bilo kakvu nadogradnju na prvobitni ,,Psiho" onda je ovo daleko bolje od dosadašnjih osrednjih slešera (,,Psiho 2" je izuzetak) koji su snimani kao nastavci.

Ocena: 8,5/10
Nowhere Man