foto: Jelena Ilić
Plastic Sunday svojim starim singlom „Letimo ka suncu“ najavili su izlazak svoje vinilne kompilacije u izdanju izdavačke kuće Pop Depresija. Ova vinilna kompilacija je ujedno i prvo zvanično fizičko izdanje grupe Plastic Sunday koja je do sada svoja izdanja uglavnom objavljivala na internetu. Kako se pomenuta pesma nije našla ni na jednom od tri dosadašnjih online izdanja ovog niškog sastava, od danas je „Letimo ka suncu“ i na svim digitalnim streaming servisima, kao i na vinilu koji se očekuje u svim bolje snabdevenim prodavnicama ploča širom regiona.

Podsećanja radi, pesma „Letimo ka suncu“ snimljena je sada već davne 2011. godine u studiju Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu i u studiju Bogdana Miloševića u Nišu koji je i producent ove numere. Spot za ovu pesmu (o kome smo već pisali i koji možete pogledati ovde) snimio je i montirao Boško Đorđević dok iza scenografije je psychedelic ekipa Synthetic Evolution sa svojim rekvizitima.

 

Plastic Sunday pored objavljivanja svog LP izdanja kojim obeležavaju petnaest godina rada benda, trenutno u studiju Dibuda Janka Džambasa iz sastava Bohemija snima svoj novi materijal čije se objavljivanje očekuje u toku 2024. godine.

Plastic Sunday na sceni je od 2010, a objavili su tri albuma - “Razum traži razloge” (2011), “Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017) i odsvirali stotinak koncerata.