Nakon dvogodišnje diskografske pauze, kragujevački pank-rok bend Nikom Ništa, obradovao je publiku novim energičnim singlom pod nazivom "Baklja". Poznati po obrađivanju društveno-političkih tema u svojim pesmama, Kragujevčani se ovog puta bave borbom za očuvanje životne sredine, kao i borbom za ravnopravnije i bolje društvo u celini.

Svoje viđenje problema beskompromisno komuniciraju sa publikom već od prvih taktova pesme. Pepoznatljivi po kvalitetnim tekstovima, pozivaju na društvenu (re)akciju kroz metaforu vatre koja je, bar prema njima, za razliku od zemlje, vode i vazduha ostala jedini nekompromitovan životni element.

Po malo hrabro korišćenje stihova čuvene pesme Milana Rakića "Na Gazimestanu" u kombinaciji sa autorskim redovima tekstopisca i basiste Branka Dimitrijevića, čine da refren zvuči podjednako moćno i prodorno.

Uz osvrt na činjenicu da je Srbija svoju slobodu i prirodne resurse platila preskupo u svojoj burnoj prošlosti, bend apeluje na poštovanje i racionalno korišćenje istih. Svesni važnosti društvenog angažmana svakog pojedinca u odbrani ovih elementarnih i egzistencijalnih stvari, pesmu završavaju parafraziranjem Njegoševe ideje o neprestanoj borbi, kroz stih "Za svu našu decu, za sve naše ljude, visoko dižem baklju, šta ne može nek bude!"