Kratki film „Mutant“: Red beznađa, red akcije i humora smeštenih u ne toliko dalekoj budućnostiSviđa ti se? Javi ostalima!

Usamljeni tragač krstari ozračenim pustošima uništene civilizacije u potrazi za visokocenjenim drangulijama. To su relikti iz davno prošlog vremena, iz sveta po koji su ,,starci" doveli do propasti. Rovarenje po ruševinama je opasno, ali poslovanje sa stanovnicima tih krajeva je još opasnije. Naročito ako su oni razbojnici i čovekolike zveri. Dobrodošli u surovi postapokaliptični svet mutanata. Verovatno ste pomislili da je ovo film o X-ljudima ili nekakvim ozračenim bićima. Ako je ovo drugo, niste mnogo promašili.

Ovaj kratki akcioni film je inspirisan istoimenom dugovečnom serijom društvenih igara iz Švedske. Pretpostavljam da niko iz ovih krajeva to ne pamti ili prati, ali zato, ukoliko pratite proizvode gaming industrije znate za Mutant Year zero: Road to Eden. Ovaj kratak film reditelja Albina Glasela iz Švedske je snimljen u koprpdukciji Stellarvoid, Standard Film Team i Strym Media. Njime je grupa posvećenika obeležila godišnjicu premijere igrice Mutant Year zero: Road to Eden. Ima li boljeg načina da se pokaže posvećenost od ovog? Teško! Iako deluje kao uvodnik, ovaj kratki film evocira uspomene na stripove poput Džeremaje ali i na otkačeni humor B filmova kao Frogtown i return to Frogtown. Red beznađa, red akcije i humora smeštenih u ne toliko dalekoj budućnosti, pogotovo ako nastavimo da zagađujemo planetu ovim tempom. Daleko bilo, ali čini se sve bližim. Stanovnici zagađenih gradova znaju zašto.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva