Pre nekoliko dana novosadski sastav Polywhy je objavio singl pod nazivom "Scalp Me" kojim najavljuju predstojeće LP izdanje "Wanton Psalms" najavljeno za 12. septembar.

- Sama numera odabrana je kao singl iz razloga što smo smatrali da će ista najbolje prikazati sve ono što će uslediti na budućem izdanju, tj fuzija post-hardcore-a i mathcore-a sa elementima blackgaze-a i noise rock-a. Za snimanje je bio zadužen Luka Matković iz studija "Citadela" u Beogradu.

Podsetimo, Polywhy je post-hardcore/mathcore/noise sastav iz Novog Sada koji je nastao početkom 2019. u obliku instrumentalnog projekta. Sastav prolazi kroz brojne promene u postavi, te rane 2023. finalizira svoju formu u sklopu tria koji je i započeo čitavu priču, sa Andrew Stevensom na vokalu i basu, Markom Dulićem na bubnjevima i pratećem vokalu, te Vladimirom Lermajerom na gitari.

Iako se postava može smatrati "back to basics", njihov zvuk nastavlja da evoluira. Muzika benda predstavlja mešavinu haotične i agresivne strukture mathcore-a, prožetu melodičnim segmentima post-hardcore-a ranih dvehiljaditih, te kombinujući sve sa blackgaze i noise elementima.

Bend je aktivan u svom okruženju, s brojnim nastupima unutar svoje i okolnih država. Slušamo i gledamo novi singl...