Polywhy o novom singlu: „Scalp Me“ će najbolje prikazati sve ono što će uslediti na budućem albumuSviđa ti se? Javi ostalima!

Pre nekoliko dana novosadski sastav Polywhy je objavio singl pod nazivom "Scalp Me" kojim najavljuju predstojeće LP izdanje "Wanton Psalms" najavljeno za 12. septembar.

- Sama numera odabrana je kao singl iz razloga što smo smatrali da će ista najbolje prikazati sve ono što će uslediti na budućem izdanju, tj fuzija post-hardcore-a i mathcore-a sa elementima blackgaze-a i noise rock-a. Za snimanje je bio zadužen Luka Matković iz studija "Citadela" u Beogradu.

Podsetimo, Polywhy je post-hardcore/mathcore/noise sastav iz Novog Sada koji je nastao početkom 2019. u obliku instrumentalnog projekta. Sastav prolazi kroz brojne promene u postavi, te rane 2023. finalizira svoju formu u sklopu tria koji je i započeo čitavu priču, sa Andrew Stevensom na vokalu i basu, Markom Dulićem na bubnjevima i pratećem vokalu, te Vladimirom Lermajerom na gitari.

Iako se postava može smatrati "back to basics", njihov zvuk nastavlja da evoluira. Muzika benda predstavlja mešavinu haotične i agresivne strukture mathcore-a, prožetu melodičnim segmentima post-hardcore-a ranih dvehiljaditih, te kombinujući sve sa blackgaze i noise elementima.

Bend je aktivan u svom okruženju, s brojnim nastupima unutar svoje i okolnih država. Slušamo i gledamo novi singl...

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva