foto: Mihajlo Zorić

POLYWHY je tročlani mathcore bend iz Novog Sada koji čine Andy Stevens (bass), Marko Dulić (bubnjevi) i Vladimir Lermajer (gitara). Projekat je nastao početkom 2019. godine u formi dua koji je vremenom evoluirao u bend. Počelo je kao neobavezno improvizovanje vikendom, a nakon toga su počele da nastaju pesme koje su im se dovoljno svidele da bi mogli da ih izvode uživo, te je nastala potreba za celokupnim sastavom. Izbacili su dva demo EP-a “Don’t You” i “Want To”, koji su usko vezani za sam početak benda. Nedavno su objavili novi EP pod nazivom “Use Me”, koji predstavlja bend u novom sastavu i potpuno novom svetlu. Ovo izdanje predstavlja kulminaciju prethodna dva demo izdanja.

HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
POLYWHY:
Želja je bila napraviti muziku koja bi se pre svega nama slušala, izražavamo se na način na koji osećamo da treba, bez preteranog razmišljanja da li će se to svideti široj publici ili ne. Nama je to najiskrenija forma ekspresije, a slušaocima prepuštamo da sami donesu svoj sud.

HC: Motivi i filozofija benda...
POLYWHY:
Disonantni akordi, slajdovi na basu i romantika među članovima.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
POLYWHY:
U većoj meri je naše lično pražnjenje, pritom želimo da predstavimo nešto drugačije u našoj okolini.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
POLYWHY:
Izuzetno, bend je zamenio nekoliko članova u toku svog kratkog postojanja. Nadamo se da će ovaj sastav biti dugoročan.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
POLYWHY:
Organizacija i nedostatak prostora za sviranje, pogotovo u ovom periodu.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
POLYWHY:
Bajagi na Beer Festu.