Beogradski (anti) World orkestar The Cyclist Conspiracy singlom „Simorgh“ najavljuje debi album „Mashallah Plan“ koji će biti objavljen 13. oktobra za italijansku izadavačku kuću Subsound Records.

„Mashallah Plan“ je psihodelična tapiserija koja spaja uticaje iz raznih delova sveta u jedinstveno iskustvo „pustinjskog“ roka – monumentalni psihodelični komad smešten u pejzaže severne Afrike i Bliskog istoka, obogaćen veličanstvenim horskim deonicama i moćnim rifovima.

„‘Mashallah Plan’ je priča o duhovnom putovanju na biciklu. Ova jednostavna naprava otkriva svoj duboki simbolizam tek na stazi najvećeg otpora i samim tim predstavlja savršeno ezoterično vozilo za Mračno Doba kroz koje prolazimo“, rekli su o albumu The Cyclist Conspiracy.

O prvom singlu sa nadolazećeg albuma iz benda kažu: „Ptica se koristi kao metafora za dušu od kako čovek zna za sebe. U tom smislu, ‘Simorgh’ predstavlja ultimativnu pticu, pticu nad pticama.“



Svojevremeno začeti kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, The Cyclist Conspiracy su danas dugosvirajuća trupa koja u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, trudeći se da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da kreativnu energiju usmeri ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za srcem ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Imali su brojne koncerte u Srbiji i susednim zemljama, bilo kao glavni izvođači, podrška drugim bendovima (Acid Mothers Temple, King Dude, HayvanlarAlemi) ili kao deo festivalske postave (Haywire Festival (RO), INdirekt (CRO), Zelenkovac Jazz Festival (BH), The Music of the Secret Society that Owns Begrade (SR)).