KRS-One (iliti Knowledge Reigning Supreme Over Nearly Everyone) je takođe poznat kao Uča (Teacha). Legendarni reper iz Bronxa (New York) je jedan od najaktivnijih battle MC-eva.

Poznat je po svojim beskompromisnim stavovima i političkom aktivizmu. Kako Subverzum piše, Osnivač je “Hrama Hip-hopa” (The Temple of Hip Hop), ustanove koja je arhiva i škola crne kulture. KSR-ova misija je oduvijek bila transformisanje hip-hopa u politički pokret, autentičnu kulturu i možda čak i modernu religiju.

Očigledno je da Uča ima znanje koje želi da prenese novim generacijama. Da biste više saznali o njegovoj ličnoj filozofiji morali ste pročitati autobiografsku knjigu “Hip-hop Jevanđelje” (The Gospel of Hip Hop). Ako ste lijeni da čitate, ne brinite, KRS-One je objavio dokumentarac o svojoj filozofiji “Street Light: The Movie“.

Odnedavno besplatni dokumentarni film ima za svakoga po nešto. Možete gledati freestyle majstora dok radi ono što najbolje zna. Publika poludi na njegovu “propovijed”. Između snimaka koncertnih nastupa čekaju vas intimni razgovori s rep veteranom.

Upravo u tim momentima KRS-One priča o životu, svijetu i hip-hopu kao pravi (ulični) filozof. Obavezna preporuka za sve ljubitelje kulture.