foto: Ilija Marjanović
Beogradski sastav Consecration je objavio (za njih i muzički i vizuelno) atipičan singl za pesmu pod nazivom „Iza ogledala“. Na ovom singlu, pa i celom albumu izlaze i tematski iz dosadašnjih okvira. 

Najpre zvučno. Primetno je da se bend na ovom singlu predstavlja u značajno drugačijem izdanju na kome predstavlja svoju, u pravom smislu reči, eksperimentalnu stranu. Osim eksperimentalnih, „Iza ogledala“ donosi i dron, industrial zvuke pa zalazi i u noiz.

Pažljivi čitaoci, a posebno fanovi stripa Dilan Dog primetiće reference na ovaj popularan strip. Najpre vizuelno, ime benda je napisano Dilan Dog fontom a i sam omot singla je napravljen da podseća na naslovne ovog stripa. Osim toga, „Iza ogledala“ je jedna od čuvenih epizoda. Naslovi nekih od pesama koje bi mogle da završe na ovom albumu su “Delirijum”, “Među nama”, “Dok grad spava”, “Senke”, “Buđenje mumije”.

I ne samo to. Album koji ovaj singl najavljuje zvaće se „Smrt, ljubav, smrt” što je takođe naziv još jedne od kultnih avantura Dilana Doga.

„Rad na albumu je krenuo 1997. od kako sam krenuo da sviram i pravim svoje pesme. Zvukove koje čujem celog života u glavi želim da pretočim u ovaj album. Možda neće sve ideje koje sam zamislio stati na ovaj album, ali postepeno uklapamo u mozaik pesme koje se bolje uklapaju jedna sa drugom. Bitan nam je izuzetno redosled pesama i tok albuma i kada smo snimili “Iza ogledala” znao sam da to treba da bude prva pesma“, rekao je povodom novog singla Danilo Nikodinovski, frontmen sastava.

Očekuje se da se ovaj album pojavi na svim digitalnim platformama do kraja godine u izdanju Geenger Records, a vinili, koji su takođe u planu, se očekuju tokom 2024. godine.

Video rad za pesmu „Iza ogledala“ potpisuje Niko Potočnjak (Jastreb, Seven That Spells). Biće zanimljivo sačekati obljavljivanje ostatka materijala. Makar da saznamo da li će i tamo biti Dilandogovskih referenci i da li je album u celosti posvećen čuvenom detektivu noćnih mora.