Šaljivi ska sastav „Čvrge“ iz Srbije nakon albuma prvenca „Ska Vulgarismo“, maksi singlova „Svakidašnja žurka u mom gradu“, „Bazuka zvuka“ i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, se ponovo odlučio za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je „Erotske i neke druge priče“, a isto čine numere „Komšinica“, „Selfie“ i prepev pesme „Mojih 5 minuta“ sa njihovog debi albuma na španski jezik.

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae i sl. Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Coolijana“ tokom leta 2022. godine.

Komšinica“ je pesma koja pored Ska ritma nudi i pevljive punk-rock refrene i vodi nas kroz problematiku naratora koji saznaje da njegova nova, lepa komšinica ipak više voli devojke.

Pesmom „Selfie“ bend je na zanimljiv način obradio fenomen društvenih mreža, tačnije Instagrama (nekada je pesmom „Sajber kurajber“ bend ismevao pomamu za Facebook platformom). Svedoci smo da je većina ljudi pojavom društvenih mreža svoj realni život i interesovanja zamenila za virtuelni svet popularnosti, pratilaca i lajkova. Funky i ska groove ove pesme sa moćnim refrenom su jako dobro ukombinovani.

Numera „Mis cinco minutos“ je dokaz da muzika ne poznaje granice. Naime, putem interneta je ovaj sastav bio zapažen u dalekoj Argentini, te ih je stečeni fan iz ove zemlje koji se zove Inaki Nuno posetio u Srbiji i sa momcima iz ovog sastava je gostujući na saksofonu snimio prepev pesme „Mojih 5 minuta“ sa albuma „Ska vulgarismo“.

Ovo izdanje će Vas naterati da igrate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. „Čvrge“ i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje viđenje pojedinca i društva u celini.