Posle gotovo tri godine pauze, adelejdski darkwave death metal bend dvojac Aetherial koji čine Shep Sheppard (vokali, gitare, bubnjevi) i Cassandra George (zadužena za bas gitaru i tekst) je upravo objavio novi singl pod nazivom Soulless.

Ovaj šestominutni wall of sound predstavlja sve ono najbolje što je bend iznedrio putem svoja prva dva samostalno objavljena albuma (The Still Waters of Oblivion i Nameless Horrors), ali je u isto vreme potpuno drugačiji od njih: sam zvuk gitara slušaoca odvodi u stanje suprotno od furioznog haosa, a koje je nalik melodičnom, sporom i intenzivnom sagorevanju.

Soulless je, ukratko, predivno pustošenje koje govori o rastućem nezadovoljstvu u društvu, te da se istinska sloboda i snaga ne mogu pronaći ni kod koga drugog osim u vama samima.

Spot za pesmu su snimili i producirali članovi benda.



Aetherial je osnovan 2013. u Melburnu. Zvuk ovog death metal benda karakterišu jedinstveno nemilosrdni i razarajući rifovi ispunjeni mračnim harmonijama, kao i invazivni harsh i growl vokali. Jedna od zanimljivosti vezanih za bend je ta da vokalista Shep Sheppard vuče korene sa ovih prostora.

Sve dodatne informacije vezane za bend i njegovu muziku možete pronaći putem sledećih linkova:
https://www.aetherialofficial.com/
https://www.facebook.com/aetherialofficial
https://www.instagram.com/aetherialofficial/
https://twitter.com/aetherial_metal
https://soundcloud.com/aetherial
https://www.youtube.com/@AETHERIAL/videos
https://open.spotify.com/artist/31SbBPOtCA4AlH6bCvSeZy