Režija i scenario: Matt Vancil

Gejmeri, pod tim izrazom se obično podrazumevaju igrači raznih video igrica za desktop računarom, konzolom ili sličnim uređajem. U kontekstu ovog kratkog filma iz 2002. misli se na one old school igrače ,,fantazijske igre uloga" poznatijih kao ,,FRP" (Fantasy Role Playing) ili samo ,,RPG" (Role Playing Game). Najpoznatija među njima je svakako igra ,,Lagumi i Zmajevi" (Dungeons and Dragons) kojom je ovaj film inspirisan. Ovde je prikazana ta igra, ali ne u bukvalnom smislu pošto ne gledamo samo tipove za stolom kako bacaju kocke i zapisuju poteze, nego kroz maštu njenih igrača.

Četvorica glavnih junaka su tokom večeri provedene u studentskom domu kreirali svoje likove i upuštaju se u epsko fantastičnu pustolovinu. Varvarin Rogar, čarobnjak Embrouz, vilenjački strelac Njumun i lopov Nimbl kreću u pohod na zlog vladara ,,Senku" i usput se susreću sa brojnim izazovima kao što su natprirodna bića, horde bandita, magija i sa najcrnjim krvnikom sveg sveta - besnom komšinicom, pošto su igrači često veoma bučni. Kordinator igre usmerava delovanje likova kojima igrači upravljaju i to dovodi do pojedinih veoma komičnih situacija gde se igrači međusobno prepiru.

Film amaterske filmske kuće Dead Gentlemen Productions je snimljen maltene bez ikakvog budžeta, ali umesto specijalnih efekata nudi odličnu zabavu. Sjani kostimi i dobro odabran teren sasvim uspešno dočaravaju svet fantazije u koji su igrači uronili. Ovaj film lako uspeva da namami osmeh na lice ljudima koji su igrali ovakve igre kao i onima koji ih po prvi put vide. Izigravanje fantazijskih likova u stvarnom životu ume biti urnebesno smešno i to ova ekipa uspeva da prikaže sa izuzetnom lakoćom bez vređanja ili omalovažavanja ciljne publike.Nowhere Man