Pre nekoliko dana američki sastav Garbage podelio je obradu pesme ‘Cities In Dust’ grupe Siouxsie And The Banshees na servisima za striming. Obrada je izvorno predstavljena na Garbageovom Record Store Day ekskluzivnom EP-u ‘Witness To Your Love’ (poslušajte ga ovde) uz remasterizovanu verziju retke naslovne pesme iz 2008. i dve prethodno neobjavljene ("Blue Betty" i "Adam and Eve") sa sesija za Garbageov album ‘No Gods, No Masters’ iz 2021.

Cities In Dust’ izvorno je objavljen 1986. kao dio sedmog albuma Siouxsie And The BansheesTinderbox’. Prethodno je ovu numeru obradio sastav Everlove i ta verzija je bila uključena u trejler za četvrtu sezonu Igre prestola. 

Garbage je 28. aprila podelio zvanični video za ‘Cities In Dust’ uz poruku “S ljubavlju svih nas za Siouxsie And The Banshees”.

U nastavku poslušajte i obradu i original.Garbage su Širli Menson, Djuk Erikson, Stivi Marker i Buč Vig. Zajedno nastupaju 25 godina. Do sada su prodali preko 17 miliona albuma i nastupali u preko 35 zemalja. Nakon što su se Buč, Djuk i Stivi okupili u Medisonu (Viskonsin) 1993. i godinu dana kasnije im se priključila Širli, 1995. godine izbacili su debi album „Garbage“ koji je prodat u preko 4 miliona primeraka. Njihov jedinstveni zvuk i provokativna vizuelna estetika izazvali su veliku pažnju javnosti širom sveta i doneli im ogroman uspeh. Jedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji.