Nakon 6 dugih godina, Debeli precjednik se sinoć (20.5.) vratio u klub CK13! Ovaj kultni hc/punk bend iz Osijeka je snimio novi album koji bi trebao da ugleda svetlost dana na leto. Album pod nazivom "Atomac", prvi nakon 2016. i split izdanja "Godina majmuna" najavljen je pre nekoliko dana spotom za pesmu "Nema me", o čemo smo već pisali. Sinoćnji nastup je bio prilika da se neke od novih pesama uživo u čuju.

No pre Precjednika, na binu su stupili Nagön iz Beograda. Novije ime na našoj sceni, iako ga čine veterani domaćeg andergraunda, u čijim CV-jevima stoje imena hardcore bendova poput Hitman, Mob Law, Bridge, Helltard itd. Novi bend donosi novi zvuk, ipak drugačiji od svih bendova u kojim su do sada svirali. U pitanju je streetpunk/oi! uz snažne rokenrol uticaje ali i hardkor "pojavu" i stav od kojih ne mogu pobeći (i ne treba). Iza sebe imaju EP pod nazivom "Repulsive & Deadly" objavljen 2019. za Contra Records iz Nemačke. Za njih će objaviti i svoj prvi dugosvirajući album, koji samo što nije.

Nakon Nagona, nastupili su Mige & Vršnjaci "alijas" jednog lokalnog benda. Ko i malo prati lokalnu scenu lako će pogoditi o kojoj ekipi se radi. Sviraju Oi! u sirovom i melanholičnom pakovanju. Ono što sledi ovom bendu je ulazak u studio a sinoć su premijerno izveli neke od novih pesama.

Sa lica mesta javio se Ilija Marjanović koji je zabeležio atmosferu ovog dešavanja. 

- Nisam hteo da se pomerim iz šutke jer je bilo predobro, tako da je sve iz te perspektive, kaže on. Koliko su samo zbog svoje dinamike i aktivnosti na bini ovi bendovi zahvalni i inspirativni za fotografisanje. Pogledajte i sami. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Debeli precjednik, Mige & Vršnjaci, Nagön @ CK13, Novi Sad, 20.5.2023.