foto: Atiba Jefferson
Interpol je lansirao ‘Interpolations’, novu digitalnu seriju singlova koja će sadržavati remixeve i prerade pesama s njihovog poslednjeg albuma iz 2022. ‘’The Other Side of Make-Believe’’, a koja će na kraju biti dostupna i kao EP. Projekat uključuje pesme reintepretirane od strane svetskih izvođača kao što su Daniel Avery, Jeff Parker, Jesu, Water From Your Eyes i Makaya McCraven.

Obeležavajući prvi u nizu singlova, legendarni bubnjar/producent Makaya McCraven podelio je svoju verziju "Big Shot City", prilagodivši singl koji je postao miljenik obožavatelja, u senzualni groove s funk linijama basa, kinetičkim udaraljkama i ‘’zlokobnom’’ atmosferom.

Interpol je u izjavi za medije nazvao remixeve "zaista nadahnutima". “Od latino bubnja i bas ritmova primenjenih na 'Big Shot City' Makaya McCravena do ezoteričnog zvučnog pejzaža koji je stvorio Water From Your Eyes za 'Something Changed', ‘Interpolations’ je egzotično putovanje koje preoblikuje naše pesme i spaja vizije talentovanih umetnika kojima se divimo.”

“Tako smo uzbuđeni što je tako sjajna kolekcija umetnika uspela da se poveže sa našom muzikom i nadamo se da će se ove pesme povezati sa vama.” kaže Interpol o ovoj kompilaciji.