The National su objavili treću pesmu sa predstojećeg albuma „First Two Pages of Frankenstein“. Singl 'Eucalyptus' je napet i prodoran, spojen u naletu spontanosti koji prati koncert u istorijskom pozorištu Capitol, severno od Njujorka, u Port Česteru.

The National, foto Josh Goleman
Kompozitor i gitarista benda Brajs Desner (Bryce Dessner) pesmu je poslao frontmenu Metu Berindžeru (Mattu Berningeru) toliko davno da je već i zaboravio na nju, ali Berindžer je smislio tekst i rekao da je odsviraju, svega nekoliko sati pre koncerta u pozorištu Capitol.

- Dvaput smo je uvežbavali, a da nikada nismo uradili demo, i odsvirali publici te večeri, a ono što čujete na albumu delimično je snimljeno tokom tog izvođenja - kaže Met i dodaje: Ima taj sirov, neposredan osećaj i imalo je smisla ostaviti grube rubove umesto da pokušavamo da ih usavršavamo.

Poput mnogih pesama na „First Two Pages of Frankenstein“, Berningerov 'Eucalyptus' crpi lirsku inspiraciju iz lavirintske teme istrošenih veza.

Na celom albumu ima puno gledanja u ponor i pitanja da li je veza otišla svojim tokom - priča Met -'Eucalyptus' govori o paru koji deli svoje posede nakon prekida. Radi se o svim onim malim stvarima o kojima na kraju moraš razmišljati kad se s nekim toliko spojiš.

Propulzivna himna raskida koja se gradi i penje visoko i snažno kao bilo koja pesma u njihovoj diskografiji. Predstavlja zadivljujuću liričnost Meta Berindžera sa kojom su obožavatelji godinama duboko povezani, što ju je već učinilo koncertnim favoritom. Pesmu prati službeni videospot koji potpisuje režiser Kris Sgroi, a u Long Pondu su ga snimili Sgroi i Metov brat, režiser Tom Berindžer.