Sleaford Mods nedavno je objavio svoj novi album „UK GRIM“ za izdavačku kuću Rough Trade Records. Poslednja tri albuma Sleaford Moda bila su svrstana u prvih deset na britanskoj top-listi, dok se njihov poslednji album “Spare Ribs” našao čak među prvih pet.

Do sada najprijatnije izdanje dvojca iz Notingema, UK GRIM dvanaesti po redu album mudar je, ali hitan pogled na život, svakodnevnicu i surovu stvarnost našeg doba- i veoma prikladan za đuskanje. Vodeći singl i istoimena naslovna pesma 'UK GRIM' nastavlja neverovatnu sposobnost ovog benda da prozovu naše vreme gromkim gnevom, inovativnom elektronikom i vizuelnom umetnošću. Minimalni, ali impresivni ritmovi pesme dodaju fizičku snagu njihovom uvek pronicljivom pogledu na društvo. Ovo je muzika za telo i um.

Spot za ovu glavnu numeru, kojom je i krenula najava ov režirao je britanski umetnik kolaža i satiričar Christopher Spence, poznatiji kao Cold War Steve, koji je napravio seriju originalni, neobuzdanih, ali satiričnih umetničkih dela. Ovo je njegov debitantski muzički spot i debitantska animacija. Prethodno je ilustrovao naslovnicu za Time Magazine & The New Statesman.

Album „UK GRIM“ iskren je zvuk sadašnjice, ne samo u smislu ideja i problema na koje prizivaju snažne reči Džejsona Vilijamsona, već i zahvaljujući inovativnoj i impresivnoj produkciji Endrua Ferna. Na ovom izdanju par je sarađivao na pesmama sa kreativnim moćnicima Jane's Addiction, Perijem Farelom i Dejvom Navarom, ali i sa Florens Šo, izrazitim i vitalnim glasom benda Dry Cleaning.

Govoreći o silama koje su pokrenule poetski protest u srcu ove ploče, kao što su njihovi muzički preci poput The Clash ili The Jam, Sleaford Mods otkrivaju da je zgražavanje koje osećaju, pocrtano ljubavlju prema ljudima i mestima oko sebe, što čini 'UK GRIM' koliko proslavu pojedinaca i idealista, toliko i napad na vladajuće klase koje sa sve većim očajem slede svoje sebične ciljeve.

Ljut, ali vešt, inovativan, ali sa instinktivnom energijom koja neodoljivo pokreće tela i umove, „UK GRIM“ je eruditivna elektronska vizija koja se zaista bavi vremenima koja su bila sve samo ne „presedan“.