Nakon što je neponovljivo koncertno iskustvo grupe Goribor prošle godine zaokruženo objavom njihovog digitalnog live audio albuma jednostavno naslovljenog “Live”, sada je u digitalnom obliku dostupan i celi koncertni video koji je zabeležen 19. i 20. septembra 2013. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

foto: HC arhiv
Pomenuti video zapis koji beleži neke od poslednjih nastupa benda uživo, dosad je predstavljen ekskluzivno samo putem digitalne platforme Tidal, a fanovi će sada moći pogledati i poslušati celi koncertni nastup i putem YouTube platforme.

Upravo je na ovom koncertnom nastupu vidljiva jasna povezanost Goribora, benda koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni, i njihove verne publike, koju su od samih početaka svog muzičkog delovanja pridobili upravo svojim unikatnim muzičkim izrazom, iskrenom poetikom i stilom.

Neponovljivi koncertni video nastao iz snimljenog i montiranog video materijala rediteljke i producentkinje Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka, još jednom potvrđuje vanserijsko iskustvo Goribora uživo koje je ušlo u legendu i na najbolji način dočarava ovaj jedinstveni muzički fenomen.

Podsećamo kako su protekle godine objavljena i vrhunska reizdanja grupe Goribor pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. To su reizdanja prvog albuma “Goribor” (Dancing Bear, 2007.) i “Evo je banja” (Dancing Bear, 2012.), a oba su objavljena po prvi put i svaki na dvostrukom vinilu. Upravo su s “Evo je banja”, minimalističkog muzičkog remek-dela koje je uzburkalo proverene forme i revitalizovalo samu esenciju roka ovih prostora, u julu iste godine u saradnji sa svojom matičnom diskografskom kućom obeležili njegovu desetu godišnjicu. Oba naslova osvojila su vrh Top-liste prodaje albuma u 2022. godini u Hrvatskoj.

A sada, u nastavku gledamo koncert.