The National, foto Josh Goleman
Posle singla “Tropic Morning News”, The National je predstavio “New Order T-Shirt”, drugu pesmu s predstojećeg, devetog studijskog albuma “First Two Pages of Frankenstein” koji će biti objavljen 28. aprila.

New Order T-Shirt” je toplo hipnotička pesma koja se kreće između detaljnih sećanja pevača Mata Berningera na nekoga ko mu nedostaje i odluka donesenih teška srca.

– Rečenica “Čuvam od tebe ono što mogu” meni lično znači nešto o svima koje sam ikada poznavao ili voleo – kazao je Aron Desner i dodao: Postoji jednostavnost u “New Order T-Shirt” koja me podseća na naše ranije ploče, ali uz punu zrelost i iskustvo koje sada imamo. Biće da je to stvarno važna pesma za budućnost našeg benda.

The National se udružio s New Orderom na ograničenoj seriji “New Order T-Shirt” majica koja odaje počast legendarnom dizajnu albuma mančesterskog benda, a deo prihoda od saradnje ide u dobrotvorne svrhe po njihovom izboru. Ova majica dostupna je na ovom linku.

Jedanaest pesama na albumu “First Two Pages of Frankenstein“ producirali su The National u studiju Long Pond u severnom delu države Njujork, a gostuju Tejlor Svift, Fibi Bridžers i Sufjan Stivens.

Posle dva uzastopna albuma i nekoliko godina napornih turneja, “First Two Pages of Frankenstein“ usmerava revitaliziranu hemiju grupe u opus koji sjajno balansira elegantnu muzikalnost s više idiosinkrastičnim impulsima The Nationala.

– Za mene snaga ove ploče ima veze s namernošću i strukturom muzike koja se susreće s puno slučajne magije – kazao je Aron Desner.