Iz dubina južnoameričkog ekstremnog metal andergraunda nam dolazi Merciless Supernova, prvenac ekvadorskog robotic death/black benda Gigantic Red.

Ovaj projekat čine dva prijatelja, P (zadužen za muziku i sve instrumente) i J (stihopisac i vokalista), koji su deo ondašnje scene gotovo pune dve decenije.

Muzika Gigantic Red projekta je inspirisana oldschool black/death zvukom, a posebnu dimenziju joj daje robotička ritam mašina i agresivni distorzirani, pomalo borgovski vokali.

Poslušajte prvi singl Azathoth OVDE.

Bend je dobio ime po fenomenu zvezdanih eksplozija Crvenog Džina, koji se dešava tokom životne faze svake zvezde u svemiru kada počne da eksplodira i troši svoju energiju maksimalnom brzinom, uništavajući svaki pojedinačni element na svom putu.

„U poređenju sa ovim, čak i najzahtevniji rat ili najdivljija eksplozija koju je stvorilo čovečanstvo ne znači ništa. Ništa se ne može porediti sa onim silama koje žive oko univerzuma,“ navode članovi benda.

Merciless Supernova čini 5 pesama izuzetno hipnotičnog metala, ispunjenog sekvencama sajber bubnjeva, oštrih, robotskih vrištećih vokala. Ukupan nekonvencionalni zvuk je izabran sa razlogom – on u potpunosti prezentuje stvarni, živi zvuk benda.

„Bend se ne drži nijedne posebne škole metala. Ovih 5 pesama predstavljaju naš sopstveni način stvaranja muzike, ali smo se trudili da zadržimo staromodan način rifovanja i pisanja pesama. Zaboravitesve ove moderne, nalickane metal albume čiji je zvuk ispeglad preko svake mere: ovo je čista hyperspeed agresija, od početka do kraja!“

Ovaj konceptualni album prate tekstovi o zvezdanim eksplozijama, spoljašnjim monstruoznim osvajačima i najmoćnijim brutalnim kosmičkim silama.

Iako je 30. januara nemačka izdavačka kuća New Dream Records objavila debi dua iz Ambata, P i J već uveliko rade na novom materijalu koji planiraju da predstavi u bliskoj budućnosti.

Gigantic Red možete pratiti na svim bitnijim socijalnim mrežama i striming servisima kao što su Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, Deezer, Bandcamp i Youtube.