foto: Strahinja Rupnjak
Pančevački sastav Buč Kesidi objavio je novi video singl pod nazivom “Skupi snagu”. U pitanju je druga po redu pesma sa novog, trećeg albuma na kojem bend trenutno radi.

Spot je sniman analogno na flimskoj traci, režiju potpisuje Vedrana Vukojević dok je direktor fotografije Luka Trajković.

– “Skupi snagu” je malo brža pesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski se uklapa u novi album – nove pesme su u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dve osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, i osećanjima koja odatle proizilaze – kazali su članovi benda.

Novi album Buč Kesidija dolazi posle velikog uspeha “Euforije” i istoimene turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, digli hajp u regionu i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu.

Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo, kako sami sebe Buč Kesidi nazivaju, novim singlovima i koncertima nas uvode u još jedno poglavlje svog rada.