foto: Strahinja Rupnjak

Buč Kesidi, pančevački dvojac, predstavlja singl i prateći video spot za pesmu “Curimo po asfaltu” kojom najavljuju treći album. "Ovo je prvi singl kojim najavljujemo novi album. Uzbudljivo nam je jer mislimo da pesma, kao i album koji najavljuje, zvuči malo drugačije. I proces pisanja i snimanja pesme je bio kompleksniji i intimniji nego do sada tako da je u pitanju nešto novo za nas", poručuje Buč Kesidi.

Treći po redu studijski album benda biće objavljen na proleće naredne godine, a pratiće ga nekoliko velikih koncerata.

Buč Kesidi je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u poslednjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regiji i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rock electro boy bend duo kako sami sebe nazivaju, novim singlom uvode u još jedno poglavlje svog rada.