"Safara", ali ne Dnevnikova, već Bonelijeva, drugo je po redu (koliko je meni poznato) Hamlinovo pojavljivanje u serijalu o Dilanu Dogu. Inače sam uvek voleo tu paletu sporednih likova u ovom stripu, od usahlih medijumki, preko raznoraznih veštica pa do ludih lordova-izumitelja.

U ovom slučaju, Ruju je odlično iskoristio Hamlina i sjajno nadgradio izvorno Sklavijevog lika. Priča koju je napisao klasična je dogovština i ne bi odksakala ni u prvih 100 Sklavijevih epizoda - štaviše, među njima je bilo gorih od ove. Istina, nikome neće promeniti život, ali je opet više nego solidna. Strejtforvard Dog, bez majndfakovanja i (ponekad) suvišne psihodelije.

Fregijerijev crtež je nešto lošiji nego što je to za njega uobičajeno, donekle užurban, ali ipak je on bio pravi izbor za ovu priču. Teško mi je da zamislim da bi neki drugi DD crtač ovome pristupio kako treba, naročito krupnim kadrovima ženskih lica.

Sve u svemu, priča koja mi je izuzetno prijala i premda nema ono nešto što oplemenjuje najbolje epizode DD-a, ipak više nego solidna. 4*

Ivan Nightflier Jovanović