Progresiv metal sastav LAVINA singlom „Myopic“ najavljuju debi albumSviđa ti se? Javi ostalima!

Progresiv metal sastav Lavina koji se nedavno predstavio javnosti putem spot-singla za pesmu "Id", o čemu smo i pisali, upravo je objavio još jedan singl pod nazivom "Myopic". Ova pesma takođe najavljuje album "ODYSSEY" koji je najavljen za 18. novembar.

Miks i master pesme, kao i ostalih sa albuma, radio je poljski audio inženjer Sebastian Has. Za video sa tekstom zaduženi su bili Andrija Cvetanović (koji je ujedno i gitarista benda), i Marko Jocić.

- Tematika ove pesme, za razliku od Id, je malo vedrije prirode. Bavi se problematikom ljudskog života koji u današnjem vremenu ne dozvoljava čoveku da u potpunosti istraži sebe. Problemi svakodnevnice ne ostavljaju mnogo vremena da tražimo i “jurimo” za onim što nas istinski ispunjava u životu. Naše ambicije i snove stavljamo na stranu zarad komfornijeg života iz, naravno, sasvim opravdanih razloga. Pod pritiskom takvog života i društva gubimo ono “detinje” u nama, neki osećaj za pustolovinom u nepoznato. To je sasvim normalno, svi moramo da sazrimo i prihvatimo terete koji prate taj proces. Gde treba povući crtu? Da li je moguće naći balans? Pesma ostavlja prostor za ponovno pronalaženje tog “deteta” koje u nama leži zatrpano obavezama, poslovima, novcem, i preživljavanjem bolova nanetih od strane teške i surove realnosti, poručuju iz benda. 


Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. Ovaj progresiv metal sastav čine: Luka Aranđelović - vokal, Pavle Samardžić - gitara, Andrija Cvetanović - gitara, Nikola Petrović - bas, Pavle Aranđelović - klavijature i Bojan Ilić - bubnjevi.

Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca - ODYSSEY. Ovaj album predstavlja jedan "vrtlog" različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva