Progresiv metal sastav Lavina koji se nedavno predstavio javnosti putem spot-singla za pesmu "Id", o čemu smo i pisali, upravo je objavio još jedan singl pod nazivom "Myopic". Ova pesma takođe najavljuje album "ODYSSEY" koji je najavljen za 18. novembar.

Miks i master pesme, kao i ostalih sa albuma, radio je poljski audio inženjer Sebastian Has. Za video sa tekstom zaduženi su bili Andrija Cvetanović (koji je ujedno i gitarista benda), i Marko Jocić.

- Tematika ove pesme, za razliku od Id, je malo vedrije prirode. Bavi se problematikom ljudskog života koji u današnjem vremenu ne dozvoljava čoveku da u potpunosti istraži sebe. Problemi svakodnevnice ne ostavljaju mnogo vremena da tražimo i “jurimo” za onim što nas istinski ispunjava u životu. Naše ambicije i snove stavljamo na stranu zarad komfornijeg života iz, naravno, sasvim opravdanih razloga. Pod pritiskom takvog života i društva gubimo ono “detinje” u nama, neki osećaj za pustolovinom u nepoznato. To je sasvim normalno, svi moramo da sazrimo i prihvatimo terete koji prate taj proces. Gde treba povući crtu? Da li je moguće naći balans? Pesma ostavlja prostor za ponovno pronalaženje tog “deteta” koje u nama leži zatrpano obavezama, poslovima, novcem, i preživljavanjem bolova nanetih od strane teške i surove realnosti, poručuju iz benda. 


Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. Ovaj progresiv metal sastav čine: Luka Aranđelović - vokal, Pavle Samardžić - gitara, Andrija Cvetanović - gitara, Nikola Petrović - bas, Pavle Aranđelović - klavijature i Bojan Ilić - bubnjevi.

Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca - ODYSSEY. Ovaj album predstavlja jedan "vrtlog" različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.