KKN: „Betoniranje“ novim i starim hitovimaSviđa ti se? Javi ostalima!

Mladi niški klub Carpe Diem u poslednje vreme dovodi poznata imena srpske rok scene, a u nezaobilazni deo iste poslednjih trideset godina spada i sastav Kanda, Kodža i Nebojša. Subota preksinoć, 26. novembar, bila je rezervisana upravo za njih.

Poruka na vratima stana našeg novinara
Interesantan i neobičan potez bio je staviti lokalni bend En Passant, koji izvodi obrade regionalnih i stranih hitova, pre momaka iz KKN-a. Muzika ova dva benda nema nekih dodirnih tačaka, ali su se barem posetioci malo zagrejali i opustili pred početak glavnih aktera sinoćnje svirke. Oliver i ekipa izlaze oko 15 minuta do ponoći i kreću poznatim rafalom pesama, otvorivši koncert sa „Vera, nada, ljubav, stav“.

Ova poseta gradu na Nišavi bio je kolaž starih, poznatih kompozicija i pesama sa novog, devetog studijskog albuma „Beton“, tako da smo ovom prilikom sa njega čuli neke koje su već zaživele u narodu, poput naslovne „Beton“ i „Muzika, mir i ljubav“. Iako je na samom startu, oko druge – treće pesme, pukla žica na gitari, to je brzo rešeno. Tehničke muke ove vrste ponekad umeju da začine atmosferu, a nateraju bend da krene još ljuće. „Tajne letenja“, „Danas nebo silazi u grad“, „Divni dani“, „Prekidi stvarnosti“, nizali su se hitovi, a ovako dobar zvuk zaista odavno nije primećen u niškim klubovima. Sve pohvale idu toncu – kristalno čiste gitare, svaka reč razumljiva, fenomenalno namešten bubanj.

Ono što je na neki način kvarilo celokupni utisak jeste sama publika koja, činilo se, nije pripadala onom klasičnom KKN čoporu - zaljubljenicima koji đuskaju, njišu se i skakuću na ritmove njima dragog benda. Pretprošle noći kao da su većinom bili prisutni ljudi koji su se slučajno tu zadesili, u prolazu su, pa eto, da čuju ovu svirku kad su se već našli u klubu. Samim tim, nije bilo horskog pevanja, na aplauzima se štedelo, čak je i bis više bio iniciran od strane benda nego od publike. Bilo kako bilo, par minuta pre 2h, dokle klub i zvanično radi, opraštamo se od Kande, Kodže i Nebojše, uz otvorene oči prema daljem programu i novim najavama kluba Carpe Diem.

Nenad CvetkovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva