Nakon uspešne festivalske sezone tokom koje su nastupali na najvećim binama regiona, Električni orgazam došao je sinoć, 19. novembra, u Dom kulture u Novom Sadu da konačno održi celovečernji koncert.

Bend je nastupio u okviru velike turneje kojom proslavlja 42 godine postojanja, a novosadski koncert je bio jedan od retkih samostalnih koncerata “Orgazma” ove jeseni.

S obzirom na to da se ove godine navršava i 40 godina od izlaska kultnog albuma “Lišće prekriva Lisabon”, bend je za publiku izveo i neke pesme sa tog albuma koje dugo nisu izvođene uživo, ali sa repertoara nisu izostali ni svi antologijski hitovi iz 42 godine duge karijere “Orgazma”.

“Uvek se radujemo koncertima u Novom Sadu, i rado mu se vraćamo. To je jedan od gradova gde smo nastupali od samog nastanka benda, još od 1980. godine, tako da se podrazumeva da ćemo i u Novom Sadu obeležiti 42 godine postojanja i 40 godina od izlaska albuma Lišće prekriva Lisabon. Pozivam publiku da dođe u Dom kulture i da na dva sata zajedno proslavimo sve te godine, pesme, albume ali i rokenrol kao najvažniju umetničku formu dvadesetog veka, a mi obećavamo još jedan nezaboravan koncert”, rekao je pevač, gitarista i frontmen benda Srđan Gojković Gile u svojoj izjavi za naš sajt pred novosadski koncert.

Mi smo sinoć bili tamo a sa lica mesta javlja se David Hrubik galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Električni orgazam @ Dom kulture, Novi Sad, 19.11.2022.