Lišće prekriva Lisabon... i Novi SadSviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon uspešne festivalske sezone tokom koje su nastupali na najvećim binama regiona, Električni orgazam došao je sinoć, 19. novembra, u Dom kulture u Novom Sadu da konačno održi celovečernji koncert.

Bend je nastupio u okviru velike turneje kojom proslavlja 42 godine postojanja, a novosadski koncert je bio jedan od retkih samostalnih koncerata “Orgazma” ove jeseni.

S obzirom na to da se ove godine navršava i 40 godina od izlaska kultnog albuma “Lišće prekriva Lisabon”, bend je za publiku izveo i neke pesme sa tog albuma koje dugo nisu izvođene uživo, ali sa repertoara nisu izostali ni svi antologijski hitovi iz 42 godine duge karijere “Orgazma”.

“Uvek se radujemo koncertima u Novom Sadu, i rado mu se vraćamo. To je jedan od gradova gde smo nastupali od samog nastanka benda, još od 1980. godine, tako da se podrazumeva da ćemo i u Novom Sadu obeležiti 42 godine postojanja i 40 godina od izlaska albuma Lišće prekriva Lisabon. Pozivam publiku da dođe u Dom kulture i da na dva sata zajedno proslavimo sve te godine, pesme, albume ali i rokenrol kao najvažniju umetničku formu dvadesetog veka, a mi obećavamo još jedan nezaboravan koncert”, rekao je pevač, gitarista i frontmen benda Srđan Gojković Gile u svojoj izjavi za naš sajt pred novosadski koncert.

Mi smo sinoć bili tamo a sa lica mesta javlja se David Hrubik galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Električni orgazam @ Dom kulture, Novi Sad, 19.11.2022. Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva