Izdanje Nejtana Nevera br. 379 koje izlazi u decembru doneće sa sobom naslovnicu koja je dizajnirana pomoću programa i veštačke inteligencije. 

,,Kompjuter bi zaslužio da ga nazovemo inteligentnim, ako bi mogao da prevari osobu da je i sam osoba”, izjavio je 1950. godine matematičar Alan Tjuring, jedan od očeva kompjuterske nauke.

Prošlo je nekoliko godina kako je kompjuter ušao na radne stolove crtača, čak i u Italiji, ali razvoj prave „veštačke inteligencije“ usmerene na autonomno stvaranje umetničkih dela je relativno nova oblast istraživanja, pišu u Serđo Boneli Editore a prenosi Strip blog. Jedan od najkorišćenijih programa kada je u pitanju veštačka inteligencija je Midjourney, sposoban da kreira slike počevši od jednostavnih tekstualnih opisa onoga što želite da postignete.

Serđo Đardo je upravo koristeći Midjourney sproveo eksperiment stvaranja prve Bonelijeve naslovnice koju je dizajnirala veštačka inteligencija. Eksperiment – savršeno uspešan! Toliko intrigantna naslovnica svidela se ljudima iz Bonelija i uspela da ih ubedi da odštampaju izdanje sa njom kao sekundarnom, ‘korica B’ naslovnicom.