foto: promo

Blink-182 je u utorak 11. oktobra potvrdio povratak Jacka DeLongea – koji je osnovao bend sa Markom Hoppusom 1992., ali je otišao 2015. “kako bi promenio svet za svoju decu”. Pre tri dana je najavljen novi singl “Edging” koji je danas i zvanično predstavljen.

Singl najavljuje veliku reunion turneju i novi album sa originalnom postavom benda. I turneja i album zakazani su za 2023.

Iako pesma svojim naslovom nagoveštava seksualnu tematiku, to nije slučaj sa prvim povratničkim singlom.

Edging” je producirao bubnjar Travis Barker. “U glavi sam imao ono što sam želeo da doživim kao slušalac, a istovremeno da kao član benda vidim šta mi to želimo reći. Što je najvažnije kako bi to produkcijski zvučalo 2022. godine”, rekao je Travis u izjavi za medije.

Mark Hoppus je dodao: “Tako sam srećan što sam se vratio u studio stvarajući novu muziku i veselim se velikoj svetskoj turneji”.

Otkako je napustio Blink-182, DeLonge je nastavio da snima sa Angels & Airwaves dok je veliki deo vremena posvetio proučavanju vanzemaljaca, NLO-a i teorija zavere. Bend je u međuvremenu bio na turneji i izdao dva albuma sa Mattom Skibom iz Alkaline Trija: California 2016. i Nine 2019.

Poslušajmo sada povratnički singl.