Foto: Mike Hipple

Bez ikakvih najava, aprila ove godine svet je saznao za novu supergrupu sačinjenu uglavnom od članova legendarnih bendova iz grandž ere.

Bivši basista Nirvane Krist Novoselić udružio se s bubnjarom Metom Kameronom koji je svirao u grupama Pearl Jam i Soundgarden i gitaristom Kimom Tajilom, takođe iz Soundgardena kako bi osnovali novi bend pod nazivom 3rd Secret. Njima trojici bendu se pridružio i gitarista Buba Dupre iz hardcore benda Void, kao i pevačice Džilijan Rej iz Novoselićeve grupe Giants in the Trees i Dženifer Džonson.

Bez ikakve pompe, bend je izdao prvi, eponimni album sa 11 pesama, za čiju je produkciju između ostalih bio zadužen još jedan veteran grunge zvuka s početka 90-ih Jack Endino, koji je radio na albumu Nirvane “Bleach”. Veći deo pesama na albumu napisali su Novoselić i Kameron.

Ova grupa je upravo predstavila i svoj prvi video za pesmu “Somewhere In Time,”. Na web stranici benda, Novoselić je rekao da je “Somewhere in Time” prvi od dva videa snimljena u slavnom Muzeju pop umetnosti u Sijetlu (MoPop) u martu, a drugi je “I Choose Me”.

Zanimljivo, album je izdat samostalno, bez podrške diskografskih kuća i trenutno je dostupan samo za digitalnu kupovinu na Amazonu i stream putem Spotifyja i YouTubea a možete ga u celini poslušati na ovom linku.

Album delimično ima veze sa zvukom kakav su Novoselić, Kameron i Tajil gajili u svojim matičnim bendovima, ali većina materijala je akustične prirode, a tamo gde ima rifa, upečatljive pevačice povlače priču u smeru žestokog, ali melodičnog i pomalo setnog alt-focka, rocka i grandža.