3RD SECRET je supergrupa koju čine bivši članovi bendova NIRVANA, PEARL JAM i SOUNDGARDEN — pogledajte prvi spotSviđa ti se? Javi ostalima!

Foto: Mike Hipple

Bez ikakvih najava, aprila ove godine svet je saznao za novu supergrupu sačinjenu uglavnom od članova legendarnih bendova iz grandž ere.

Bivši basista Nirvane Krist Novoselić udružio se s bubnjarom Metom Kameronom koji je svirao u grupama Pearl Jam i Soundgarden i gitaristom Kimom Tajilom, takođe iz Soundgardena kako bi osnovali novi bend pod nazivom 3rd Secret. Njima trojici bendu se pridružio i gitarista Buba Dupre iz hardcore benda Void, kao i pevačice Džilijan Rej iz Novoselićeve grupe Giants in the Trees i Dženifer Džonson.

Bez ikakve pompe, bend je izdao prvi, eponimni album sa 11 pesama, za čiju je produkciju između ostalih bio zadužen još jedan veteran grunge zvuka s početka 90-ih Jack Endino, koji je radio na albumu Nirvane “Bleach”. Veći deo pesama na albumu napisali su Novoselić i Kameron.

Ova grupa je upravo predstavila i svoj prvi video za pesmu “Somewhere In Time,”. Na web stranici benda, Novoselić je rekao da je “Somewhere in Time” prvi od dva videa snimljena u slavnom Muzeju pop umetnosti u Sijetlu (MoPop) u martu, a drugi je “I Choose Me”.

Zanimljivo, album je izdat samostalno, bez podrške diskografskih kuća i trenutno je dostupan samo za digitalnu kupovinu na Amazonu i stream putem Spotifyja i YouTubea a možete ga u celini poslušati na ovom linku.

Album delimično ima veze sa zvukom kakav su Novoselić, Kameron i Tajil gajili u svojim matičnim bendovima, ali većina materijala je akustične prirode, a tamo gde ima rifa, upečatljive pevačice povlače priču u smeru žestokog, ali melodičnog i pomalo setnog alt-focka, rocka i grandža.


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva