Pixies na nedavnom koncertu u Beogradu, foto: Ilija Marjanović
Pixies su objavili novi singl sa nadolazećeg albuma “Doggerel”. Zove se “Dregs of the Wine” i prva je pesma benda koju je napisao gitarista Joey Santiago.

“Pretpostavljam da sam bio u nekom stanju poput zombija, samo sam svirao,” rekao je Santiago o radu na pesmi u press materijalu za medije. “Nakon što sam prestao svirati, pomislio sam: ‘Ovo je bio jebeni gubitak vremena, ništa ne valja.’ Ali je moja devojka snimala, a da nisam znao. Pustila mi je, a ja sam rekao: ‘Jebote! Stani malo ovde! Ovo je dobro!’”

Black Francis je dodao da pesma govori o “životu u Los Angelesu 90-ih s mojom tadašnjom ženom, druženju s Joeyjem i njegovom bivšom ženom, putovanjima u Las Vegas uz puno pića i malo uzimanja droga; o nekim dobrim vremenima.”

Doggerel” izlazi 30. septembra. Bend je prethodno podelio singlove “There’s a Moon On” i “Vault of Heaven”. Pixies su izdali tri LP-ja otkad su se ponovno okupili 2004.: “Indie Cindy” iz 2014., “Head Carrier” iz 2016. i, najnoviji, “Beneath the Eyrie” iz 2019. godine.