U septembru Pixies planiraju objaviti “Doggerel”, svoj prvi studijski album nakon “Beneath the Eyrie” iz 2019. Veterani alternativnog roka sada su, nakon "There's a Moon On", podelili najnoviji singl s albuma, pesmu “Vault of Heaven”.

Spot, koji je režirao, Charles Derenne prikazuje poluodevenu osobu koja izgleda kao Zoro, a koja jaše u Los Angeles na konju igrački. Nakon toga završi u dućanu gde naleti na razne likove uključujući imitatore Elvisa Prislija i Merlin Monro.

“Kada sam prvi put slušao pesmu, ideja koja mi je pala na pamet bio je moderni vestern rok zvuk”, rekao je Derenne u izjavi. “Bilo bi previše očito snimiti vestern, pa smo odlučili iskoristiti ironiju stihova i stvoriti neku vrstu psihodelične, autsajderske priče koristeći američke ikone, ali prikazujući ih na drugačiji način. Zoro vodi ples kao protagonist priče.”

Gitarista Joey Santiago govori o novom albumu u saopštenju za javnost: „Ovaj put smo porasli. Više nemamo pesama ispod dva minuta. Imamo male pauze, konvencionalnije aranžmane, ali tu su i dalje naši zapleti.” Poslušajmo i pogledajmo novi spot-singl.