Norveški bend Wardruna po prvi put nastupio u SrbijiSviđa ti se? Javi ostalima!

Norveški bend Wardruna je preksinoć (11. jula) po prvi put nastupio u Srbiji odsviravši 15 numera tokom dva sata programa. Igra senki na bini je upotpunila mističnost kompozicija koje su izvodili na starim nordijskim instrumentima, obučeni u kostime inspirisane skandinavskom mitologijom. 

foto: Igor Stanić
Einar Selvik je najavio da tokom nastupa žele da se povežu sa ljudima i prostorom na kome nastupaju i to im je apsolutno uspelo. Koncert su započeli pesmom „Kvitravn“ sa istoimenog poslednjeg albuma, da bi usledile numere „Skugge“, „Solringen“, „Bjarkan“, „Heimta Thurs“, „Lyftjaberg“ i druge, a na bis je Einar, koji je ostao sam na bini, otpevao srednjovekovnu nordijsku poemu „Voluspa“.

Einar se pred kraj koncerta obratio publici govoreći o negovanju nordijske tradicije pesama i kompozicija, a da, sudeći po reakciji publike, veruje da takvu kulturnu baštinu i bogatstvo neguje i Srbija. Na kraju koncerta Einar se pozdravio sa publikom rečima: „Bila nam je čast i zadovoljstvo da nastupamo pred vama. Iskreno, želeli bismo i ponovo da dođemo, zato se nadam da se vidimo uskoro“, što je naišlo na još jedan dug aplauz i ovacije publike.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva