Norveški bend Wardruna je preksinoć (11. jula) po prvi put nastupio u Srbiji odsviravši 15 numera tokom dva sata programa. Igra senki na bini je upotpunila mističnost kompozicija koje su izvodili na starim nordijskim instrumentima, obučeni u kostime inspirisane skandinavskom mitologijom. 

foto: Igor Stanić
Einar Selvik je najavio da tokom nastupa žele da se povežu sa ljudima i prostorom na kome nastupaju i to im je apsolutno uspelo. Koncert su započeli pesmom „Kvitravn“ sa istoimenog poslednjeg albuma, da bi usledile numere „Skugge“, „Solringen“, „Bjarkan“, „Heimta Thurs“, „Lyftjaberg“ i druge, a na bis je Einar, koji je ostao sam na bini, otpevao srednjovekovnu nordijsku poemu „Voluspa“.

Einar se pred kraj koncerta obratio publici govoreći o negovanju nordijske tradicije pesama i kompozicija, a da, sudeći po reakciji publike, veruje da takvu kulturnu baštinu i bogatstvo neguje i Srbija. Na kraju koncerta Einar se pozdravio sa publikom rečima: „Bila nam je čast i zadovoljstvo da nastupamo pred vama. Iskreno, želeli bismo i ponovo da dođemo, zato se nadam da se vidimo uskoro“, što je naišlo na još jedan dug aplauz i ovacije publike.