The Big Deal je posljendnji projekat Srđana Brankovića sa suprugom Nevenom, te Ana Nikolić na vokalima, Marko Milojević na bunjevima i basiste Allessandro Del Vecchio (radoholičar iza bendova kao Hardline i mali milion projekata na Frontiers Records etiketi) i ovaj prvi album je izašao prije nekih dva mjeseca. Ovim putem se još jednom izvinjavam bendu na kašnjenju sa ovim tekstom. Album zaslužuje da se o njemu piše i ovo sam trebao prije uraditi.

Ako pratite scenu, pogotovo srpsku hard rock i metal scenu, ova gornja imena su trebala da vam upale lampicu za alarm. Što god da ova ekipa uradi, treba poslušati sa dosta pažnje. Tu još dodajte činjenicu da je bend ovaj album izdao za Italijanski Frontiers Records koji u posljednjih 15 godina ređaju ogromna imena AOR-a i Hard Rocka. Istinu na srce, Frontiers guraju mnogo neafirmisanih izvođača, međutim, treba proći vrlo jaku konkurenciju i selekciju da bi se došlo do izdavanja fizičkog formata. I to mnogo govori o bendu.

No, to su sve periferije. Što je ono što ovaj album izdvaja od drugih? Muzički podsjećaju na pojedine velike klasične bendove ovog usmjerenja, ali ne bih direktno poredio jer je neumjesno i nepravedno prema bendu. Ljudi su uradili i snimili jedan odličan album, živ, melodičan, prijatan i najvažnije od svega, nema igranja i povlađivanja publici. Ova zadnja stavka je i najvažnija. Nema ništa važnije od toga da muzika bude iskrena - komponovana, svirana i snimljena bez nekih ekstremnih komercijalnih pobuda ili ego tripova. Frontier Records su to prepoznali i eto i saradnje sa ovim renomiranim izdavačem. Članovi Benda na ovom prvijencu pokazuju cijelo svoje dugogodišnje iskustvo na muzičkoj sceni i sve pjesme su idealno izbalansirane, pjevljive i baš zadovoljstvo za uši. Pjesme „Rebel lady“, „Bad Times, Good Times“ pa i za moje ukuse možda malko suviše mekana „Sensational“ su hitovi, jedan kroz jedan. Aranžmani su bogati i gusto nabijeni a dinamika pjesama je idealna. I nema klasične srceparajuće balade mlitavih melodija!!!! To je danas jedan veliki MUST kod većine, ako ne svih bendova u rock spektru, a The Big Deal su jednostavno ovo zaobišli. Slučajni ili namjerno, mom dječačkom buntovnom duhu se mnogo sviđa ta činjenica.

Sve u svemu, The Big Deal su na odličnom putu i želim im svu sreću jer je svojim radom i te kako zaslužuju.

Nikola Franquelli