Instrumentalni izvođač i kompozitor Stevan Dobrota objavio je novi singl i spot za kompoziciju "Traganje".

Video je sniman u "Košnica" studiju, a za njegovu realizaciju su bili zaduženi Ivan Tasić, reditelj i direktor fotografije i Miljan Miletić kao producent. Muziku, snimanje i mix potpisuje Stevan Dobrota, dok je za master bio zadužen Zoran Vasić.

- "Traganje" je kompozicija koja je nastala u dužem periodu "izolacije" iliti "onom periodu" sazrevanja u kom bi trebalo svi mi da se suočimo sami sa sobom. Odbacivanje obrazaca spoljnih uticaja, traganje za unutrašnjim mirom i prihvatanje ljudi i okoline u kojoj živimo, samo su neke od tema kojima se kroz instrumentalnu muziku bavim na predstojecem albumu, kaže u izjavi za naš sajt Stevan.

"Traganje" najavljuje prvi solo album koji je trenutno u finalnoj fazi produkcije, a njegovo izdavanje će biti blagovremeno najavljeno.

Sa završenim master studijama na Fakultetu Umetnosti u Nisu, Stevan je svirao u klasično orijentisanim orkestrima uporedo sa bas gitarom u alternativnim, hard kor i metal bendovima. Dve naizgled suprotstavljene scene dale su mu inspiraciju da prevaziđe žanrove i stvori jedinstven zvuk.

Prva kompozicija "Precognition" nagrađena je prvim mestom na takmičenju zvucnih efekata "Pedala" a 2018. pobeđuje na konkursu Radio Beograda za originalnu muziku za emisiju "Dobro jutro deco". Trenutno radi na finisiranju svog prvog solo albuma, fuziji instrumenata, efekata i žanrova, sa zvucima viole u svojoj srzi.