Stevan Dobrota objavio novi singl i spot za kompoziciju „Traganje“Sviđa ti se? Javi ostalima!

Instrumentalni izvođač i kompozitor Stevan Dobrota objavio je novi singl i spot za kompoziciju "Traganje".

Video je sniman u "Košnica" studiju, a za njegovu realizaciju su bili zaduženi Ivan Tasić, reditelj i direktor fotografije i Miljan Miletić kao producent. Muziku, snimanje i mix potpisuje Stevan Dobrota, dok je za master bio zadužen Zoran Vasić.

- "Traganje" je kompozicija koja je nastala u dužem periodu "izolacije" iliti "onom periodu" sazrevanja u kom bi trebalo svi mi da se suočimo sami sa sobom. Odbacivanje obrazaca spoljnih uticaja, traganje za unutrašnjim mirom i prihvatanje ljudi i okoline u kojoj živimo, samo su neke od tema kojima se kroz instrumentalnu muziku bavim na predstojecem albumu, kaže u izjavi za naš sajt Stevan.

"Traganje" najavljuje prvi solo album koji je trenutno u finalnoj fazi produkcije, a njegovo izdavanje će biti blagovremeno najavljeno.

Sa završenim master studijama na Fakultetu Umetnosti u Nisu, Stevan je svirao u klasično orijentisanim orkestrima uporedo sa bas gitarom u alternativnim, hard kor i metal bendovima. Dve naizgled suprotstavljene scene dale su mu inspiraciju da prevaziđe žanrove i stvori jedinstven zvuk.

Prva kompozicija "Precognition" nagrađena je prvim mestom na takmičenju zvucnih efekata "Pedala" a 2018. pobeđuje na konkursu Radio Beograda za originalnu muziku za emisiju "Dobro jutro deco". Trenutno radi na finisiranju svog prvog solo albuma, fuziji instrumenata, efekata i žanrova, sa zvucima viole u svojoj srzi.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva