Ekipa iz valjevskog benda Yox večeras (18.6.) od 21 čas izlazi na binu drugog po redu Empire metal festivala u Beogradu, a dok valjevci budu isporučivali buku sa bine, novi-stari singl „Leave all behind“ doživljava ekskluzivnu premijeru upravo na našim stranicama.

- Posle godinu ipo dana, rešili smo da se malo razmrdamo i da izbacimo nešto novo. S obzirom da Yox nikada do sada nije imao pristup nekom pristojnom studiju i sve uglavnom snimao u kućnim uslovima, rešili smo da nekim pesmama koje volimo da sviramo, a nastale su pre 15-ak godina, udahnemo novi život i snimimo ih onako kako one to zasluzuju, kako bi dobile pravu dimenziju i došle do izražaja.

Izbor za prvu takvu pesmu je bio lak, jer nam je „Leave all behind“ jedna od omiljenih pesama koju i dalje vrlo rado sviramo. Pesma je inače snimljena pre godinu dana, ali smo zbog peripetija sa spotom morali da sačekamo sa njenim objavljivanjem. I konačno je tu, posle dugo vremena
, kažu momci iz benda.

Spot potpisuje Konstantin Mitić, koji je ekipi snimio sve spotove do sada, a glavna uloga u ekranizaciji ove pesme je pripala Irini Mihajlović Đurić.

Teškaši iz Valjeva imaju dosta zakazanih nastupa ove godine, a sledeće godine kao bend slave punoletstvo, pa nam ovom prilikom obećavaju nove pesme i spotove na kojima već uveliko rade.