"Modification" - naziv je nadolazećeg albuma heavy stoner rock benda Northern Revival, novosadske ekipe koja već skoro celu deceniju haba točkove po zemlji i regionu. Njihovo novo izdanje, krajnje simboličnog naslova, u pravom smislu prikazuje koliko su se daleko "odvezli" na svom prilično izazovnom muzičkom putešestviju.

foto: Tanja Zarić

Bend je pretrpeo korenite transformacije (posebno vokalno i ritmički), ali sirov, grub i žestok stoner rock ostaje konstanta njihovog autentičnog muzičkog izraza. Tome u prilog, spot za pesmu "Psychosis" gromoglasno obznanjuje novo ostvarenje koje će u svom punom sjaju svetlost dana ugledati pred kraj leta, u septembru mesecu.

Za realizaciju spota odgovoran je Mihajlo Obrenov (kadrovi, montaža, režija). Zvučni materijal snimljen je i miksan u Piknik studiju. Dizajn omota radio je Svetomir Mihaljev, a grafičku obradu Nikola Rajić. Kao izdavač celokupnog izdanja potpisuje se hrvatski label Geenger records.

Ideja za spot inspirisana je iskustvom živih nastupa, te glavni kadrovi beleže atmosferu i energiju sa prošlogodišnjeg koncerta u kultnom novosadskom klubu Dom b-612. Northern Revival i jeste bend koji najbolje od sebe daje na bini, u direktnom kontaktu sa publikom, te upravo taj osećaj, suštinski ničim zamenljiv i neponovljiv, uhvaćen je objektivom i "zamrznut" u vremenu. Bez obzira na beskrajne mogućnosti današnjih medija i virtuelnih nosilaca zvuka, "face to face" i "eye to eye" ipak ostaje neprikosnoven oblik potpunog, pravog i iskrenog doživljaja muzike iz andergraunda.

Northern Revival deo je scene koja u Srbiji tek treba da doživi svoju punu ekspanziju. Daleko od opštepriznate alternative s kojom rokenrol gotovo da više i nema nikakve veze, a još dalje od okoštalih formi žestokih metal žanrova koje bi mnogi voleli da nazovu "true" izrazom, Northern Revival je izabrao sebi svojstven, neutaban put pionira muzičkog pravca koji polako ali sigurno formira svoju zajednicu na ovim prostorima.

Pesma "Psychosis" u tekstualnom smislu misaono sažima svo iskustvo, nedoumice, nevolje i mentalne barijere koje bilo ko nameran da istraje u svom autentičnom opstanku mora doživeti, proživeti, savladati i pobediti. Poruka je kategorički jasna - nema lakog puta, sve je stvar jake volje i uverenosti u ispravnost svog opredeljenja. Svet je nesaglediva prašuma prepreka i izazova, ali je snaga našeg uma ono što ga oblikuje i MODIFIKUJE u prilike skrojene po meri naših ciljeva.

Spot za pesmu Psychosis je neka vrsta uvoda u novo izdanje i postavlja temelje misaonih preokupacija koje će na različite teme, ali motivacijski slične načine biti realizovane kroz svih devet pesama sa albuma pod nazivom "Modification".

Za sve novosti o daljem radu, promociji izdanja, a naročito najavama koncerata koji će uslediti tokom leta i jeseni, pratite fejsbuk stranicu i jutjub kanal benda. Do tada uživajte u spotu, javite utiske i širite dalje heavy stoner vajb!