Kragujevački pank rok bend LUR ili Ludak u Razvoju, objavio je novi singl po imenu "Republika" iliti "Lud za tobom", kojim najavljuju svoj četvrti po redu studijski album "Veruj, voli". Izdavanje albuma planirano je za septembar-oktobar ove godine i sadržaće 8 novih pesama. 

Zamolili smo Miloša Stefanovića, pevača i gitaristu benda da nam kaže nešto više o samom singlu:

- Pesma Republika je jedna spontana, iskrena pesma, od 3 akorda, napisana u nekih pola sata, na akustičnoj gitari. Ona nije baš reprezent albuma koji će se na jesen pojaviti, ali jeste LUR, i ima tu atmosferu koja je bliska našem bendu i po kojoj smo prepoznatljivi ljudima koji nas prate, ili znaju za nas.

Sa druge strane, na dnevnom nivou bivamo bombardovani svakojakim poluinformacijama različitih sadržaja, pa zašto ne bismo malo odmorili od svega toga, i presekli situaciju sa jednom naivnom i iskrenom (Beatles wanna be) pesmom.

Zašto Republika? Zapravo, radi se o koktelu koji se zove Republika, koji svi mi iz benda preferiramo i često volimo da gustiramo (osim basiste haha) kao i njegovim specijalnim efektima nakon gustiranja, zaključuje Miloš.

 

L.U.R. (Ludak U Razvoju) je kragujevački pank rok bend nastao 1998. godine. Iza sebe ima, sada već, 3 studijska albuma: ”Both ways”, “Hteo to ili ne”, “Mediokreten”, kao i dosta solo i festivalskih nastupa, kako u Srbiji, tako i širom regiona. Bend je nastupao, kako sa domaćim, tako i sa stranim velikim imenima. Nešto širi intervju koji bend malo bolje predstavlja možete pročitati na našim stranama.