Goblini su proslavili trideseti rođendan u prepunom atrijumu Beogradskog sajma. I tu nije kraj. Proslava se nastavlja reizdanjem „Istinitih priča I deo“ na CD-u.

Goblini su ispunili obećanje – u subotu 25. juna održali su najveći i najduži koncert u karijeri i osvojili još jedan novi koncertni prostor – atrijum Beogradskog sajma.

Fanovi koji su, uprkos jakom nevremenu koje se popodne sručilo na Beograd, u velikom broju došli na koncert imali priliku da uživaju u gotovo tri sata besprekorne i beskompromisne svirke.

Pre nastupa zvezda večeri, publici se predstavio sjajni pančevački bend Iskaz. Goblini su za ovu priliku spremili (i odsvirali) čak 36 pesama među kojima su se, naravno, našle i numere koje su fanovi birali putem društvenih mreža. 

foto: Marko Ristić (Zamrznuti tonovi)
Rođendanska proslava nije mogla da prođe bez specijalnih gostiju – Goblini su sa Srđanom Gojkovićem Giletom odsvirali „Nebo“ i „Zlatnog Papagaja“, sa Acom Seltikom i Laletom (O. Celts) pesme „Far Away“ i „Drinking Song“, sa Kizom iz benda Iskaz pesme „Tuljani“ i „Bez promene“, a na bini im se pridružio i gitarista benda Grate (Pik) kao i fantastična brass sekcija.

I nisu samo Goblini slavili te večeri – gitarista Leo i saksofonista Dušan Petrović su u subotu na bini proslavili svoje rođendane – na poklon su dobili slavljeničku pesmu nekoliko hiljada fanova.

U toku izvođenja pesme „Ima nas“ bendu su se na bini, osim pomenutih gostiju, pridružili proslavljeni reprezentativac Miroslav Raduljica i komičar Srđan Dinčić.

Koncertom na sajmu Goblini su na pravi način započeli turneju „Istinita priča...“ tokom koje će obići brojne gradove Srbije i regiona. Članovi benda su poručili: „Hvala vam za prvih 30 godina – naša zajednička istinita priča se nastavlja. Ima nas!