ŠAJZERBITERLEMON: Spot-singl „Zavrti me“ najavio novi album „Na dugačkim poljima“Sviđa ti se? Javi ostalima!

foto: Ana Žeželj

Beogradski bend Šajzerbiterlemon predstavlja drugi studijski album „Na dugačkim poljima“, koji objavljuju nezavisni izdavači Geenger Records i Pop Depresija. Neposredno pred izlazak, album je najavio video za drugi singl „Zavrti me“ u režiji Stefana Veličkovića, dok se prvi singl „Strepnja“ pojavio u decembru prošle godine.

„Spremali smo album više od tri godine, preživeo je sve moguće prepreke i sada, konačno, sa ponosom i zadovoljstvom možemo da kažemo da je tu. Osam pesama i nešto preko 24 minuta u koje smo pokušali da spakujemo mnoštvo senzibiliteta, sa ciljem da napravimo veliki korak napred u odnosu na sve do sad,“ kaže pevač grupe Jovan, uz komentar da bi idealno bilo da se album sluša „od početka do kraja“.

Na dugačkim poljima“ sniman je u Down There Studiju na Novom Beogradu tokom 2021. i 2022. godine, u produkciji Uroša Milkića i Andreja Mladenovića. Muziku i aranžmane potpisuje kompletan bend zajedno sa producentima, a tekstove je pisao pevač i gitarista benda Jovan Sibinović. Autorka omota je Katarina Stanojlović.

Šajzerbiterlemon trenutno čine Ana Đurović (bubnjevi), Jovan Sibinović (gitara, vokal), Konstantin Janković (bas, prateći vokal) i Đorđe Dabić (gitara). Pre albuma „Na dugačkim poljima“ grupa je objavila EP (samostalno izdanje, 2017) i debi „Iza naših zidova“ (Geenger Records, 2019). Učestvovali su na Hali Gali kompilaciji (2019) sa pesmom „Sve senke“.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva