foto: Ana Žeželj

Beogradski bend Šajzerbiterlemon predstavlja drugi studijski album „Na dugačkim poljima“, koji objavljuju nezavisni izdavači Geenger Records i Pop Depresija. Neposredno pred izlazak, album je najavio video za drugi singl „Zavrti me“ u režiji Stefana Veličkovića, dok se prvi singl „Strepnja“ pojavio u decembru prošle godine.

„Spremali smo album više od tri godine, preživeo je sve moguće prepreke i sada, konačno, sa ponosom i zadovoljstvom možemo da kažemo da je tu. Osam pesama i nešto preko 24 minuta u koje smo pokušali da spakujemo mnoštvo senzibiliteta, sa ciljem da napravimo veliki korak napred u odnosu na sve do sad,“ kaže pevač grupe Jovan, uz komentar da bi idealno bilo da se album sluša „od početka do kraja“.

Na dugačkim poljima“ sniman je u Down There Studiju na Novom Beogradu tokom 2021. i 2022. godine, u produkciji Uroša Milkića i Andreja Mladenovića. Muziku i aranžmane potpisuje kompletan bend zajedno sa producentima, a tekstove je pisao pevač i gitarista benda Jovan Sibinović. Autorka omota je Katarina Stanojlović.

Šajzerbiterlemon trenutno čine Ana Đurović (bubnjevi), Jovan Sibinović (gitara, vokal), Konstantin Janković (bas, prateći vokal) i Đorđe Dabić (gitara). Pre albuma „Na dugačkim poljima“ grupa je objavila EP (samostalno izdanje, 2017) i debi „Iza naših zidova“ (Geenger Records, 2019). Učestvovali su na Hali Gali kompilaciji (2019) sa pesmom „Sve senke“.