Kultni kalifornijski sastav Primus je najavio prvu novu muziku, prvu nakon pet godina. Reč je o EP-ju “Conspiranoid”, koji će izaći 22 aprila, a predstavili su ga sada u jedanaestominutnim novim singlom “Conspiranoia”, javlja Loudersound.

Novi singl se parodijom kritički bavi teoretičarima zavere i onih koji dopuštaju da se njihova radoznalost rasplamsa u opsesije koje štete životima drugih, kao i njih samih. 

Očigledno uzimajući inspiraciju iz histerije koju su proizveli ljudi koji poriču Covid i anti-vakcinaši tokom poslednjih nekoliko godina, Primus su svoje frustracije kanalisali u prikladnu pesmu koja opisuje i druge neosnovane paranoične aktivnosti kao što su “tvrdnja da je Bil Gejts stavio mikročipove u svu piletinu” i “dokazivanje da je Zemlja ravna”.

Govoreći o novoj numeri i predstojećem EP-u, frontmen Les Clejpul je rekao za Consequence:

U našem novom studiu, tokom priprema za neke predstojeće turneje, odlučili smo da svet treba da bude podvrgnut nekom novom Primus materijalu. Ne želimo, ili čak nemamo ni vremena za snimanje čitavog albuma, a pojam ‘singla’ se raspršio. Tako da, rekao sam momcima "hajde da snimimo neku dvadesetominutnu pesmu" i nastala je Conspiranoia…  

Posmatrao sam sukobe između prijatelja, kolega, rođaka nastalih zbog konzumiranja gomile netačnih i manipulativnih pogrešnih informacija. Želeo sam da ukažem na besmisao toga, da se malo vratimo racionalnom razmišljanju.

Obzirom da ova pesma traje jedanaest minuta, za B stranu su nam bile potrebne dve pesme tako da će ovaj EP činiti i "Follow the fool" i "Erin On The Side Of Caution".

Pogledajte spot za pesmu “Conspiranoia”: